Salta el contingut

Activitats nadalenques per infants#

Autor: Anna Cunillera. Publicat a: Nova Conca, 3 de gener 2020 Temps de lectura: 2 minuts

Entrelacs Kaplas

Construcció feta amb blocs Kapla. Font: wikimedia commons. Autor: Dhayan. Llicència: CC BY-SA

Les vacances escolars de Nadal es troben en el seu punt mig i, amb elles, també arriben les propostes d’activitats organitzades pel Col·legi d ‘Arquitectes de Catalunya, amb l’objectiu de divulgar i apropar l’arquitectura a tothom, sobretot als més joves, per tal de fomentar el joc creatiu, reflexionar sobre el lloc on vivim i de passada deconstruïr la imatge esnob que sovint envolta la professió d’arquitecte. L’arquitectura és una disciplina essencial per a la nostra societat, i per encarar els reptes climàtics i de sostenibilitat que se’ns plantegen pels propers anys.

Barcelona#

El dissabte dia 21 de les 11 a les 13 es va programar el taller de Nadales, organitzat per la coral dels arquitectes. La música i l’arquitectura estan relacionades, que les dues disciplines combinen una part artística amb una més tècnica. Fins i tot hi ha hagut arquitectes que han treballat conjuntament amb compositors per a projectar els seus edificis, no només pel que fa al disseny acústic dels espais sinó també per al disseny de façanes! Activitat gratuïta. El dissabte dia 31 de 11 a 13 i de 16 a 18 a la Plaça Nova de Barcelona es va organitzar també un taller de KAPLA, activitat també gratuita. El Col·legi d’Arquitectes també està present, per tercer any consecutiu al Festival de la Infància de Barcelona «La ciutat dels somnis». Del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener de 10 a 20 hores i el preu va dels 0 als 8 €, segons els casos. En aquesta ocasió, el Col·legi d’Arquitectes organitza l’activitat «La ciutat del futur. Quina ciutat del futur t’agradaria?», activitat perfectament aliniada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU. Aquesta activitat ja s’ha realitzat en altres ocasions i ha tingut molt bona acollida.

Tarragona#

La Demarcació de Tarragona organitza l’activitat «Petits arquitectes» KAPLA al Parc infantil de Tarragona que està obert del 27 de desembre al 4 de gener al Palau de Congressos de Tarragona. KAPLA és un joc a base de peces iguals de fusta i permet projectar i visualitzar les construccions que es volen fer i després executar-les, assumint el risc de que ens caigui la construcció. Idealment, és un joc indicat per a infants a partir de 5 anys, que és quan se’n pot començar a treure més profit, però també s’hi pot experimentar abans. Per realitzar aquesta o qualsevol altra activitat del Parc infantil de Nadal de Tarragona cal pagar l’entrada d’accés al parc entre 1 i 4 €, segons els casos.

Girona#

El dissabte dia 21 a les 10 es va programar el taller «Pampallugues de Nadal» a la Seu del COAC a Girona a la Plaça de la Catedral, 8. Aquesta activitat, destinada a infants de 5 a 12 anys, tractava de construir un fanalet amb elements quotidians i de rebuig. Organitzada per Laia Escribè i Anna López.

Vic#

La Demarcació de Vic organitza també l’activitat «Petits arquitectes» LEGO que es realitza al Recinte Firal del Sucre dins el Festival de la Infància de Vic, amb l’objectiu d’arribar a més públic. Es pot accedir els dies 27, 28, 29, 30 de desembre i 1, 2, 3 de gener de 4 a 8 de la tarda. L’entrada al festival va des de 0 a 5 €, segons els casos. El lego és un joc que no necessita gaires presentacions, i té les avantatges de ser relativament fàcil de manipular i estable, i es poden dur a terme fantàstiques construccions.

En general, totes les activitats busquen potenciar la creativitat i la reflexió sobre tot el que ens envolta. És una bona oportunitat per somniar i inventar-nos un món ideal que ens generi bones vibracions, al mateix temps que aprenem nocions de geometria i construcció. Si teniu ocasió d’acostar-vos a alguna d’aquestes activitats, estic segura que tant els infants com els acompanyants adults en gaudiran moltíssim. Bon any nou !!!

TALLER REFUGIS URBANS#

Aquest dilluns passat vaig rebre informació d’un altre taller molt interessant. S’anomena Refugis Urbans, i es pot fer els dies 2, 3 i 4 de gener d’11 a 13 hores a Barcelona, a la seu del COAC de la Plaça Nova. Aquest taller es centra en el món de la vegetació de les ciutats mitjançant la construcció, la fotografia i el dibuix. Es construiran petits refugis amb elements naturals com branquetes, fulles, etcètera. S’experimentarà amb la fotografia i el dibuix com a forma de representació. Es demana portar algun element orgànic com fulles, pedres, branquetes, o altres, que es tinguin a casa, o si no se’n té, que se’n reculli un per a realitzar el taller. Aquests tallers estan limitats a 15 places per a infants de 7 a 11 anys. Per apuntar-se cal reservar plaça a atencioalsoci@jordicapell.com. El taller és gratuït i és obert a tothom. Si hi podeu anar, us ho recomano.